Merellistä tunnelmaa sisustamiseen

Merellinen tunnelma sisustuksessa on ollut pitkään käytetty tyyli ja siihen usein liitetään vahvasti lämmin, rentouttava ja positiivinen tunnelma. Tätä tyyliä voidaan myös kutsua mökki sisustukseksi tai rannikko sisustukseksi ja se on saanut vahvasti vaikutteita Uuden Englannin rannalla sijaitsevien mökkien tunnelmasta. Koko tyylin pohjana on valkoiset tai hiekan väriset huonekalut, seinät ja muut elementit ja myös sininen näkyy vahvasti sisustuksessa, usein esimerkiksi huonekalujen tekstiileinä tai muina hauskoina väripilkkuina.

Merellinen sisustus käyttää paljon erilaisia materiaaleja, joista osa on yllättäviä ja raikkaan kekseliäitä. Näistä hyvänä esimerkkinä on viimeistelemätön puu, tai esimerkiksi uppotukkien käyttö huonekaluissa. Näitä voidaan nähdä pöydissä ja tuoleissa, tai joskus jopa omina yksittäisinä koristeina. Tekstiilit ovat usein hyvin selviä, eikä kuvioita käytetä erityisen paljoa. Tietenkin esimerkiksi sini-valko raidallinen verho, tai ankkureilla varustettu kangas on yleinen, mutta tämän tarkoitus on tuoda piristystä sisustukseen, eikä hallita huonetta täysin. Sisustuksen pienempiä elementtejä on lähes loputtomasti, koska aiheeseen liittyy paljon pieniä yksityiskohtia, joita on helppo hyödyntää. Simpukankuoret ovat usein suosittu vaihtoehto ja tuovat huoneeseen tiettyä pehmeyttä, kun taas veneissä käytettävä köysi voi löytyä lasisesta purkista koristeena, tai olla käytössä, vaikka keittiön hyllyjen kiinnikkeenä. Tyyliin voidaan lisätä juuri sellaisia yksityiskohtia, kun mitä itse halutaan. Airot, pienoisveneet ja vaikka vanhat navigointi kartat, voivat muuttaa huoneen tyyliä vahvasti ja luoda siitä joko leppoisan lomapaikan, tai jännittävämmän kapteenin hytin. Merellinen sisustus sopiikin kaikille sellaisille henkilöille, joille ranta ja meri on lähellä sydäntä ja jotka haluavat tuoda palan sitä jokapäiväiseen arkeen, tai vaikka mökin sisustukseen.

Merellistä tunnelmaa sisustamiseen

Merellisen tunnelman sisustus

Merellinen tunnelma ei välttämättä sovi jokaiseen kotiin, sillä siihen voi olla hiukan haastava lisätä muiden tyylien elementtejä. Se on hyvin omanlaisensa ja vaikka osalle se tuo mieleen hiekkarannat, rennot iltapäivät ja jopa vanhanaikaisen tunnelman, on se joidenkin mielestä hiukan liian tarkasti meriaiheinen. Tämä tyyli on kuitenkin nykyään hyvin yleinen useilla mökeillä ja jopa asunnoissa, sillä kukapa ei haluaisi tuoda palaa hiekkarantaa mukanaan kotiin?

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *