Modernia sisustusta 1900-luvun tyyliin

1900-luku tuotti sisustus markkinoille joitain muistettavia ja unohtumattomia malleja, erityisesti modernin sisustuksen suhteen. Tähän tyyliin liittyi vahvasti tietyt uudelleen keksityt linjat ja erityisesti minimalistiset siluetit, jotka nousivat nopeasti suosioon ja jäivät aikaa kestäviksi malleiksi, vaikuttaen erilaisiin sisustustyyleihin vielä tänäkin päivänä. Muodissa olivat myös erilaiset luonnolliset linjat ja esimerkiksi suomalaiset taiteilijat pääsivät nopeasti esille jopa maailman kaukaisimmissa kolkissa. Onhan suomalaisille minimalistinen ja luonnonläheinen tyyli erittäin tuttua ja se näkyy kaikessa aina vaatetuksesta koruihin, sekä sisustukseen. Suomalaisten muotoilijoiden lisäksi tietysti taiteilijoita löytyi myös Yhdysvalloista, eikä varmasti tule yllätyksenä, että myös useat japanilaiset olivat tämän tyylin taitajia. Modernin sisustuksen mestarit määrittelivät uudelleen luovia tapoja käyttää erilaisia materiaaleja, tai jopa täysin uudenlaisia, ennen käyttämättömiä materiaaleja. Näihin kuului esimerkiksi sulatettu ja muokattu muovi, vaneri ja alumiini, erityisesti yhdistyessä teolliseen muotoiluun. Modernin sisustuksen tuotteet ovat usein myös hyvin monikäyttöisiä ja niitä voidaan hyödyntää täydentämään myös erilaisten sisustustyylien lopputulosta.

Modernia sisustusta 1900-luvun tyyliin

Miten sisustaa oma koti modernisti?

 

Tähän löytyy runsaasti vinkkejä ja oppaita netistä, sillä jokainen koti on omanlaisensa ja tietenkin jokainen kodin omistaja haluaa tuoda sisustukseen osan itsestään. Usein suositellaankin, että käytetään modernin sisustuksen lisäksi myös joitain muita sisustustyylejä, jotta pystytään pitämään kodin sisustus mielenkiintoisena ja raikkaana. Pelkästään moderneja ja minimalistisia sisustuselementtejä käyttäen huoneista tulee helposti hiukan tylsiä, eivätkä ne onnistu stimuloimaan ja tuomaan samanlaista intoa omistajalleen, kuin lisäämällä joukkoon hiukan mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kannattaa myös tutustua erilaisiin kuvakokoelmiin modernin sisustuksen suhteen, jotta löydetään ne itselle parhaiten sopivat huonekalut ja elementit. Kun sopiva sisustus on löytynyt, tuottaa se kodin asukkaille paljon iloa ja tietenkin sisustuksen täytyy myös pitää mieli virkeänä, luoden mielihyvää aina kun huonetta katsellaan tai käytetään.

Yhteenveto modernista sisustuksesta

Moderni sisustus on siis minimalistista ja hyvin pelkistävää, mikä on sekä hyvä, että huono asia. On varottava ettei sisustuksesta tule liian mitäänsanomaton, mutta samalla pidettävä se mahdollisimman selkeänä. Muuten modernin sisustuksen omaava tila voidaan myös herättää henkiin pienillä yksityiskohdilla, kuten kukilla.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *