Skandinaavinen tyyli ja boheemi tyyli

Skandinaavinen tyyli

1900-luvun puolessa välissä skandinaavinen tyyli toi esiin suosittua minimalistista muotoilua ja tämä on vahvasti esillä myös nykyään. Tätä tyyliä on vienyt eteenpäin ehkä tunnetuimmin IKEA konserni, jonka tavarataloja löytyy lähes jokaisesta maasta. Vaikka Ikea ei ehkä edustakaan kaikista laadukkainta tuotosta, on sen muotoilu hyvin tyypillinen skandinaavisessa tyylissä. Se sisältää hempeitä värejä, joihin lisätään hauskoja vastavärejä, mitkä herättävät sisustuksen henkiin. Huonekaluissa yhdistyy sekä teolliset että orgaaniset materiaalit, tasapainoisella tavalla, jolloin lopputulos on nykyaikainen, yksinkertainen ja toimiva. Tämä tyyli vetoaa usein populistiseen ajattelutapaan, sillä sen ominaisia piirteitä on sulavat linjat ja keskittyminen tavaran mittasuhteisiin. Huonekaluissa on myös hyvin tyypillistä käyttää harmaan eri sävyjä, varsinkin pohjaväreinä.

Vaikka tämä tyyli on todennäköisesti jo jollain tapaa tuttu, kannattaa aiheesta etsiä lisää tietoa ja tarkastella, mikä olisi paras tapa sisustaa oma tapa skandinaaviseen tyyliin. Jos taas tyylin suosio mietityttää, kannattaa kurkata miltä esimerkiksi New Yorkin uusimmat asunnot näyttävät! Ikea on päässyt valloilleen vahvasti myös näiden sisustuksessa!

Skandinaavinen tyyli ja boheemi tyyli

 

Boheemi sisustus

Boheemi sisustus on hyvin erilainen verrattuna skandinaaviseen sisustukseen ja sen tarkoituksena on tuoda esille huoleton ja seikkailunhaluinen tyyli. Tämä on siis mainio tapa tuoda esille omaa persoonaa, varsinkin jos se on räiskyvä ja hauska. Usein boheemissa sisustuksessa käytetään runsaita ja täyteläisiä kuvioita, sekä värikkäitä tekstiilejä. Punaisen ja violetin eri sävyt ovat yleisiä. Tyyliin kuuluu myös tarkoituksella luotu, hiukan sotkuinen tunnelma, mikä saadaan aikaan päällekkäisillä tekstiileillä, kuten kasoilla tyynyjä, vilttejä ja mattoja.

Jos haluat sisustaa tällä tyylillä, kannattaa alkaa etsimään huonekaluja ja elementtejä, joissa on etnistä tyyliä. Hyvin usein marokkolaiset, intialaiset ja esimerkiksi erilaisten heimojen käyttämät tekstiilit sopivat tyyliin hyvin. Lisäksi tyyliin voidaan ottaa metallisia tai puisia elementtejä, tuomaan hiukan rauhoittavaa tunnelmaa mukaan. Näin boheemi sisustus voi saada aikaan joko mystisen ulkomaan teltan tunnelman, vesipiippuineen ja hulmuavine verhoineen, tai se voi olla yksinkertaisempi ja selkeämpi, vain vienosti eksoottiseen tyyliin vivahtama. Vaihtoehtoja on runsaasti ja tietenkin sisustaja itse pääsee valitsemaan parhaan vaihtoehdon.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *