Teollinen sisustus

Teollinen sisustus on tyyli, jonka juuret juontavat aina vuosisadan vaihdokseen, kun teollinen aikakausi oli vahvimmillaan. Tässä tyylissä käytetään paljon teollisuuden materiaaleja vapaasti ja esimerkiksi paljastettu teräs ja käsitelty puu on hyvin yleisiä elementtejä. Sama voidaan myös toistaa seinissä ja tyyliin kuuluu vahvasti kokonaan, tai osittain, paljastettuja tiiliseiniä. Aikaisemmin muotiin ei liittynyt kuparin käyttöä juurikaan, mutta nykyään se on saanut vahvan jalansijan teollisen sisustuksen tyylissä. Kuparia käytetäänkin usein lampuissa ja muissa metallin käytön sallivissa huonekaluissa. Teollisen sisustuksen avulla on helppo saada aikaan hyvin kypsä ja maalaismainen tunnelma, mitä voidaan tietenkin muuttaa omistajien mieleen sopivaksi. Teollinen sisustus tyyli on myös siitä kätevä, että se sopii useimpiin koteihin. Sen avulla voidaan muuttaa jopa hyvin pienet tilat viihtyisiksi ja mielenkiitoisiksi. Toisaalta sitä voidaan hyödyntää myös vaikeammissa tiloissa, kuten suurissa halleissa, sillä sen yksinkertainen, mutta kiehtova tunnelma sopii kaikkialle.

Teollinen sisustus

Miten sisustaa koti teollisella tyylillä?

Tähän kannattaa taaskin perehtyä kunnolla, sillä teolliseen tyyliin liittyy laajasti erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla kodista voidaan saada hyvin erilainen. Oppaita löytyy netistä runsaasti ja näitä lukemalla voidaan upota aiheeseen paremmin. Riippuen siitä minkälainen tila on käytössä ja minkälainen lopputulos halutaan luoda, voidaan lähteä rakentamaan joko vaaleampaa tai synkempää tunnelmaa, lisätä mukaan esimerkiksi antiikkia, tai muodikkaita elementtejä, joilla tyyliin saadaan hiukan lisää väriä. Teollinen sisustus vaihteleekin vahvasti hiukan rähjäisestä vintage tyylistä aina monimutkaisiin ornamentteihin ja koristeisiin, joten ei kannata luovuttaa, vaikka ensimmäinen teollisen tyylin sisustus elementti ei itseä miellyttäisi.

Yhteenveto teollisesta tyylistä

Teollinen tyyli on hyvin monipuolinen, mutta se ei suinkaan sovi kaikille. Puhtaita, sileitä ja vaaleita linjoja suosiville tämä ei todennäköisesti toimi ollenkaan. Toisaalta jos halutaan tuoda metalleja ja raakoja materiaaleja, kuten tiiltä, esille sisustuksessa, sopii tyyli asiaan hyvin. Lisäksi teollinen sisustus on siitä kätevä, että sitä voidaan lähes vaivatta yhdistää sekä moderniin, että vanhanaikaiseen sisustukseen, riippuen siitä, minkälainen lopputulos on omaan mieleen. Tietenkin tämän tyylin huonekaluja ja elementtejä voidaan käyttää myös yksittäin, herättämään jokin toinen sisustustyyli henkiin.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *